top of page
  • Foto van schrijverCarolien

2021....

En zo zit de eerste maand van het nieuwe jaar er al weer op. Het jaar 2021, het jaar van hoop, het jaar van licht aan het eind van de tunnel, het jaar waarin we straks weer meer mogen en kunnen en langzaam terug naar een nieuw normaal gaan keren...


Maar nu, na die eerste weken van het jaar blijkt dat die tunnel eerst nog dieper is geworden, nog donkerder en voor velen van ons lijkt het einde ineens verder weg dan voorheen want wanneer houdt het op? Hoeveel gekker moet het nog worden en wat gebeurt er toch allemaal in de wereld en niet in de laatste plaats ook in ons eigen land?Het lijkt wel of de negativiteit op dit moment heerst en overheerst. Je moet echt op zoek naar positiviteit soms en dat is vermoeiend, kan zelfs angst gevoelens oproepen en aanwakkeren en vraagt veel van ons. Zeker omdat we zo uitkeken naar dat licht aan het eind van die tunnel, we konden het al bijna zien en toen kwam er nog een extra bocht, toch wel onverwachts.


We worden getest en op de proef gesteld door moeder aarde en het universum en ik geloof niet dat dit de laatste keer zal zijn dat we in zo'n soort situatie terecht komen. Er moeten fundamentele dingen veranderen in de wereld waarin en de manier waarop wij leven. De balans is volledig zoek.


Wat kunnen wij dan doen om ons steentje bij te dragen aan de verandering die nodig is?

Ervoor zorgen dat in ons eigen leven de balans terug komt. Onze prioriteiten herzien en zo nodig herschikken. Onze verbinding met onszelf en de wereld om ons heen en waarin weer leven terug vinden en versterken. En iedereen moet dat op zijn eigen manier doen die bij hem of haar past.Steeds meer mensen zijn zoekende naar nieuwe manieren van leven, geloven, houvast creëren. We proberen nieuwe dingen uit, maken kleine en soms grote veranderingen in ons leven en die soms wel en soms ook niet blijvend zijn. We zijn allemaal op zoek naar wat werkt voor ons en dat is voor iedereen anders. Dit is goed te zien in alle positieve initiatieven die ontstaan als reactie op de negativiteit en dat geeft hoop.


Ook ik ben zoekende en deel graag de dingen die voor mij werken om anderen een manier aan te reiken om te proberen, om te kijken of dat ook iets is voor hen. Pak eruit wat werkt, laat los wat niet voegt.

Zoek naar positiviteit, leef met aandacht en liefde en doe je best. Want dat is tenslotte het enige wat we kunnen doen toch?


Voor de een zal dit betekenen het zich meer inzetten voor de gemeenschap, vrijwilligerswerk doen. Voor een ander juist bewuster eten en leven en proberen jouw voetafdruk op de aarde te verkleinen. En voor de derde heeft het meer te maken met persoonlijke groei, naar binnen gaan om op een andere manier naar buiten te kunnen komen. Er is geen goed, of fout. We moeten allemaal de manier vinden die voor ons werkt om een blijvende verandering te kunnen bewerkstelligen en dan zal er langzaam een verandering in onze wereld plaats gaan vinden. En wanneer wij sterk genoeg zijn om ieders weg hierin te respecteren en niet te veroordelen maar te accepteren dat iedereen op een andere plek op dezelfde weg staat en iedereen ook zijn eigen weg te gaan heeft, dan zetten we al een grote voorwaarts!Ook bij mij gaat het de ene dag makkelijker dan de ander. Soms betrap ik mij erop dat ik toch te veel naar het negatieve ga, ook oordeel en veroordeel en dan baal ik van mezelf en mijn gedrag of houding. Maar we zijn allemaal mensen en meer dan ons best kunnen we doen doen en dan probeer ik dat moment als een pluspunt te zien, ik zie in dat ik anders reageerde dan ik eigenlijk zou willen. Dit is een stukje bewustwording en helpt mij de volgende keer om wel een betere keus te maken. Maar ook regelmatig val ik toch nog weer in diezelfde valkuil. Onze programmering is hardnekkig en het vraagt tijd en geduld om dit te veranderen maar zolang we niet opgeven, steeds weer op staan wanneer we gevallen zijn, het blijven proberen en vooral altijd ons best blijven doen, dan zijn we op de goede weg!


Fijn weekend!


Namasté

Carolien29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


WEGENS OMSTANDIGHEDEN  LIGGEN ALLE WERKZAAMHEDEN

VOOR ONBEPAALDE TIJD STIL klik hier voor meer info

bottom of page